Learnt or Learned? Verb i adjectiu?

De vegades, l’anglès pot presentar desafiaments importants per a alumnes i nadius per igual, amb les seves subtils (però importants) diferències. Una cosa és certa – l’aprenentatge i l’ús d’aquest llenguatge complicat és sempre una tasca molt gratificant! Avui farem un cop d’ull a Learnt i Learned – ¿saps quina és la diferència? Saps quan es fa servir l’una o l’altre?
……….
Learnt” i “Learned” s’utilitzen com a “past participle” i “past tense” del verb “to learn“. Les dues versions de la paraula són totalment correctes i àmpliament utilitzades en el món de parla anglesa. Ara bé, hi ha una petita diferència entre ambudes paraules. Learned” és la forma ortogràfica preferida als EUA i Canadà, mentre que “Learnt” és més emprada en anglès britànic. El que és important recordar a l’hora d’estudiar Anglès a Kelso School of English és que mentre que les dues versions són correctes, sempre s’ha d’intentar utilitzar la mateixa ortografia consistent dins d’una peça escrita, sense importar quina forma es triï.

 

Però espereu un segon …

Hi ha (gairebé) sempre una excepció a qualsevol regla que et puguis imaginar. La paraula “Learned” també existeix com a adjectiu per descriure a algú culte, ben informat i que té una molt sòlida formació. Learned” (adjectiu) es pronuncia diferent a “Learned” (verb) – feu un cop d’ull als següents exemples!
learnt or learnedSi creus que has entès la diferència entre aquestes diferents versions del verb “to Learn“, no t’oblidis de compartir-ho amb els teus amics.

Posts Recents

Desa un comentari

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.