Anglès a l’estiu – Consells per a l’estiu

Alguns consells per mantenir el teu nivell d’anglès aquest estiu

Ja estem en plè estiu, vacances, relax, sol, disfrutar de família i amics, i, sobretot, oblidar-se de la feina per una temporada. Però què passarà amb tot allò que heu après als cursos d’anglès i que us ha costat tant esforç!

Doncs hi ha un munt d’opcions perquè mantingueu vostre nivell d’anglès a l’estiu.

Llegiu un bon llibre

Si, sabem que llegir un llibre, i sobretot acabar-se un llibre en un altre idioma pot resultar difícil i us pot fer mandra, però també us podem assegurar que és motivador i us omplirà de satisfacció.  Podeu fer-ho a la platja, abans d’anar a dormir, a l’avió, al tren….. Només heu de tenir en compte un parell de coses per a seguir refrescant l’anglès a l’estiu.

En primer lloc heu de triar el llibre adequat. Que s’adapti al vostre nivell, ni massa llarg ni de vocabulari complicat perquè si no l’únic que aconseguiríeu és desmotivar-vos. A Barcelona hi ha la llibreria anglesa Come in,  on disposeu d’una àmplia varietat de lectures per a tots els gustos literaris i gèneres. Si ja teniu un bon nivell podeu atrevir-vos amb llibres d’autors catalans o espanyols traduits a l’anglès. Cathedral of the Sea de l’Ildefonso Falcones n’és un bon exemple, no només perquè és una novel.la excepcional, si no perquè us aportarà un món de vocabulari. De la Julia Navarro hi ha Tell me Who I am que també ha estat traduida a d’altres idiomes. The Curious Incident of the Dog in the Night de Mark Haddon és molt recomanable perquè és senzill i del tot apassionant.

Ara bé, si no esteu segurs del vostre nivell o simplement voleu gaudir de novel.les curtes, la llibreria disposa de les col.leccions per graus -English greaded readers- on la informació, la estructura i el vocabulari de les històries de renom mundial re-escrites, es controlen a cada nivell per adaptar-se a la capacitat dels lectors. A cada llibre trobaréu indicat el nivell al que pertany (A1, A2, C1….) i el nombre de paraules que inclou.

I per els més petits, també teniu les col.leccions Easy Bilingual Mini-Books o Fun and Games en English. 

És important que no intenteu entendre totes les paraules. La lectura pot ser un repte, però per damunt de tot ha de ser un plaer. No cal que tingueu un diccionari a la vora: intenteu centrar-vos en la història i, amb el context, el vocabulari més important us hauria de quedar clar.

Escolteu música

Els avantatges d’escoltar música en un altre idioma són enormes. Les cançons i les seves paraules tenen el costum d’enganxar-se al cervell d’una manera impressionant, fins hi tot so no en sabem el significat. A més, presenten el llenguatge tal com i es parla; pel que fa a la pronunciació, a l’aprenentatge de noves expressions i al recull de vocabulari, sens dubte és una de les maneres més agradables d’aprendre una llengua.

“Enganxeu-vos” a una super sèrie

Estem vivint a la “Edat d’Or de la Televisió”! Hi ha tantes sèries que valen la pena veure…. Per aquells que sou adictes a Netflix o d’altres plataformes similars, us podeu deixar engollir per les de parla en anglès britànic com Line of Duty (accent de Birmingham) o Outlander (pur accent escocès) o fins hi tot Bodyguard. Per altra banda tenim la de misteri a Nova Zelanda, Top of the Lake i sense oblidar la ja famosíssima Game of Thrones. Mireu-les en el VO i pose-hi els subtítols en anglès o castellà/català, si tot i així se us fa difícil entendre-ho.

Feu un amic

La millor manera d’aprendre una llengua és parlar-la: cometre errors i aprendre d’ells i posar en pràctica allò que heu après. Per descomptat, les classes de conversa i els exercicis d’escolta de qualsevol dels nostres cursos d’anglès són perfectes per a això perquè ofereixen debats estructurats i l’oportunitat d’aprendre al ritme del grup. Una altra opció per a seguir amb l’anglès a l’estiu és participar en un intercanvi d’idiomes: hi ha molts parlants d’anglès nadius que viuen a Catalunya i molts d’ells també volen millorar el castellà o el català. Busca’t una parella lingüistica, és una activitat que podeu dur a terme a la vostra conveniència. Algunes idees:

https://www.shbarcelona.cat/blog/cat/angles-gratis-barcelona/ ó https://www.vxl.cat/ ó http://www.intercat.cat/ca/intercanvi-linguistic.jsp

Pren-t’ho amb calma!

Aprendre una llengua pot ser una tasca difícil i intimidant. Qualsevol que hagi fet examen Cambridge sens dubte s’ha sentit nerviós abans de començar, però és important recordar que parlar en una altra llengua no és impossible. Mireu de fer-ho quan pugueu, amb ganes, i amb calma, fins i tot si només es tracta de cantar una cançó de la ràdio. Clama, gaudiu-ne i practica el teu anglès a l’estiu.

MOLT BON ESTIU!!

Posts Recents

Desa un comentari

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.