Com millorar la teva pronunciació en 6 passes

Pots aprendre un idioma; pots escriure’l, llegir-lo, escoltar-lo, però i la pronunciació?
Vols que el teu anglès soni com el d’un nadiu? Si, oi, doncs aquí et donem 6 consells fácils  per a millorar la teva pronunciació perquè us entenguin perfectament.

1) En primer lloc, pots començar per decidir quin accent vols tenir. Un accent canadenc és sovint considerat el més neutral., però tot dependrà del que més t’agradi a tu. Els accents australians i britànics són encantadors per als nord-americans. Has de decidir quin accent vols i a continuació mirar vídeos a Youtube amb aquest accent específic. (BBC, ABC, CNN, CBC i pel.lícules produïdes en aquests països)

2) Practica davant del mirall. És possible que et sentis una mica ridícul fent-ho, però si tenim en compte que els sons provenen per la forma de la boca i la col·locació de la llengua i els llavis, veure com ho fas davant del mirall t’ajudarà a visualitzar quins sons surten en funció de la forma.

3) Grava’t a tu mateix. Ja sabem que per a aquells que sou molt tímids, aquest consell pot resultar ser el pitjor. Sigues valent i enregistra’t amb l’app de gravadora de veu del mòbil, practicant les paraules que creguis que necessiten millorar i després escolta-les i ves-les repetint. Si tens un amic o professor que sigui nadiu, demana-li un cop de mà i grava’l parlant i escolta’l repetidament.

4) Demana comentaris d’un professor o persona nadiu. Un nadiu et farà saber immediatament quines paraules pronuncies malament i et pot ajudar a corregir-les. És possible que hagis de repetir la paraula diverses vegades abans de tenir-la bé.

5) Veure pel·lícules i TV en anglès (sense subtítols) i escoltar música en anglès. Per obtenir ajuda addicional, pots descarregar-te les lletres a través de Google i llegeix-les bé, a poc a poc, intentant  imitar la veu del nadiu.

6) Assistir a les nostres classes! : a Kelso School oferim classes per a tots els nivells. Les classes de conversa et poden anar molt bé, perquè justament del que es tracta és de que et deixis anar mentre millores pronunciació, entonació i enriqueixes vocabulari.

També podeu visitar:

https://englishpronunciationroadmap.com/blog/

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/ (amb exercicis fonètics)

Anima’t, i bona sort!

Posts Recents

Desa un comentari

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.